Ir diezgan daudz iespēju, kā atšālējušos vīnu pārvērst par noderīgu sastāvdaļu kādā ēdienā vai izmantot to saimniecībā.
Atceries, kā pēc svētkiem aizmirsi aizkorķēt nepabeigto vīna pudeli, un no rīta esi bijis spiests to izliet – tas šķita nederīgs un neizmantojams. Taču tas nav gluži tā. Patiesībā ir diezgan daudz iespēju, kā izlietoto vīnu pārvērst par noderīgu ēdiena sastāvdaļu vai izmantot to mājsaimniecībā.
Marināde gaļai
Viens no populārākajiem atšālējušā vīna izmantošanas veidiem ir pārvērst to par marinādi gaļai. Šajā gadījumā vīns var būt lielisks veids, kā pagatavot kulinārijas šedevru. Aptuveni 5 minūtēs jūs varat pagatavot gardu marinādi uz vīna bāzes. Vienkārši sajauciet vīnu ar olīveļļu, ķiplokiem, sojas mērci un garšvielām. Pārlejiet ar šo marinādi gaļu un atstājiet to ledusskapī uz dažām stundām vai pat uz nakti. Rezultāts jūs patīkami pārsteigs.
Pārvēršana etiķī
Ja jums ir nedaudz vairāk laika, jūs varat pārvērst veco vīnu etiķī. Tas var šķist sarežģīti, taču patiesībā process ir pavisam vienkāršs. Ielejiet vīnu stikla vai keramikas pudelē, pievienojiet ieraugu (sausu rudzu maizi vai 10 g sausā rauga uz 1 litru vīna) un uzglabājiet tumšā vietā istabas temperatūrā. Pēc dažām nedēļām jūs iegūsiet garšīgu mājās gatavotu etiķi, kas būs gatavs lietošanai.
Lasi vēl: Ar ko barot peonijas pavasarī, lai iegūtu lielus un skaistus pumpurus
Mērces pagatavošana
Ja marinēta gaļa un etiķis nav jūsu sirdslieta, atšālējušos vīnu varat izmantot mērču pagatavošanai. Vienkārši sajauciet to ar buljonu, eļļu, miltiem un garšvielām, un jums būs lieliska mērce jūsu ēdieniem.
Izmantošana mājsaimniecībā
Vīns var būt arī lielisks dezinfekcijas līdzeklis, pateicoties tā antibakteriālajām īpašībām. Turklāt baltvīnu var izmantot, lai notīrītu taukus no virsmām, un sarkanvīnu var izmantot audumu krāsošanai.